Gastrobarbijrozendaal Enschede
Rondleidingen Roombeek

Rondleidingen

Roombeek, is een wijk, die na de vuurwerkramp op 13 mei 2000, is herrezen als een feniks uit de as. Na een periode van wederopbouw staat er nu een wijk, die zowel in ruimtelijk als architectonische zin, bijzonder geslaagd genoemd mag worden. Boordevol vernieuwende, soms controversiële architectuur, met overal die knipoog naar het textielverleden van Enschede.

Stedenbouw waarin ideeën van inwoners de basis vormen, de historie van de wijk een inspiratiebron is. Op 24 november 2007 heeft Enschede de Gouden Piramide: de rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, ontvangen.

Titia Boitelle heeft een enorme dossierkennis van Roombeek en deelt dezelfde passie als ik voor de mens en de architectuur. Ik ben er trots op dat ze de rondleidingen verzorgt. De wijk Roombeek is een voorbeeld voor het binnen- en buitenland.

Ir. Pi de Bruijn

de Architekten Cie b.v.

Meer informatie op haar site:  http://www.rondleidingenroombeek.nl/


De extra rondleidingen vinden plaats op:​ ​


12 en 26 februari

–​

12 en 26 maart

–​

9 en 23 april

–​

14 en 28 mei

–​

11 en 25 juni

–​

9 en 30 juli

–​

13 en 27 augustus

–​

10 en 24 september

Tijd: 13.30 – 15.00 uur

Startlocatie: Gastrobar bijRozendaal

(Het Rozendaal 10, Enschede)


Tarief: € 5 p.p. (gepast contact betalen na afloop)


Extra: Deelnemers aan de rondleiding ontvangen 25% korting op de entreeprijs van musem Twentse Welle.


Voor de extra rondleidingen kunnen geïnteresseerden zonder opgave bijwonen, op elke tweede en laatste zondag van de maanden februari tot en met september 2017.


De rondleiding start om 13.30 uur met een inleiding in het theater van het Museum Twentse Welle, waarna een wandeling volgt door de wijk met veel aandacht voor historie en architectuur.

Vanaf februari extra Rondleidingen door de wijk Roombeek van uit de Gastrobar met Titia Boitelle.

Weten is anders kijken, Onder de noemer ‘Laat je verrassen, weten is anders kijken’ organiseert Rondleidingen Roombeek Enschede, naast reguliere rondleidingen op maat,extra rondleidingen.

Dat Roombeek nu zoveel meer is dan slechts ‘de plek van de vuurwerkramp’, kunnen deelnemers met eigen ogen aanschouwen. Omlijst met achtergronden van toen en nu biedt de rondleiding een breed spectrum aan informatie over alle verhalen en bijzonderheden van Roombeek. Titia Boitelle – die sinds 2007 de rondleidingen door de wijk verzorgt – weet haar kennis over en passie voor mens en architectuur met gepast enthousiasme over te brengen. Respect voor bewoners en kunstenaars voert hierin de boventoon.